Werkwijze

Volwassenen

Uitgangspunt

De Terebint ziet de begeleiding als een samenwerking tussen cliënt en therapeut. De hulpvraag staat centraal en is het uitgangspunt voor de therapie. Ieder mens is uniek. Daarom is bij De Terebint ook ieder begeleidingstraject uniek. De therapie sluit altijd goed aan bij jou als persoon.

Intake

We starten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Daarin kijken we of het klikt tussen ons. En of mijn hulp aansluit bij jouw vraag. Denk je dat dat niet zo is? Dan mag je dat natuurlijk gewoon zeggen. Ook ik vertel het je eerlijk als ik denk dat ik je niet zo kan helpen als ik zou willen.

Begeleidingsplan

Als we besluiten met elkaar aan jouw hulpvraag te werken, stel ik een begeleidingsplan op. We bespreken dit plan. Het is het uitgangspunt en de basis voor de verdere begeleiding. Is het helder? Kun je je hierin vinden? Dan gaan we samen aan de slag!

Integratieve therapie

Praktijk De Terebint maakt voor de behandeling van psychosociale problemen gebruik van een integratieve therapie. Dat wil zeggen dat we, afhankelijk van jouw hulpvraag, verschillende therapievormen (kunnen) inzetten:

  • Transactionele Analyse

  • Traumatherapie

  • Redecision therapy

  • Rationele Emotieve Therapie

  • Gestalt

  • Beeldcommunicatie

  • Eye Movement Desensitization and Reprocessing

  • Embodied Psychotherapy

Kinderen

Uitgangspunt

Je kind staat centraal en de therapie is gericht op de mogelijkheden die jouw kind in zich heeft.

Intake

In het intakegesprek vertellen jij en je eventuele partner waar jullie je zorgen over maken. Ik stel verduidelijkende vragen. Hoe zien jullie je kind? Hoe is de ontwikkeling verlopen?

Observatiesessie

Na het intakegesprek komt je kind over het algemeen vier keer bij De Terebint spelen. Spel is de taal van het kind. Deze observatiesessies vertellen me meer dan het kind zelf kan verwoorden.

Adviesgesprek

In het adviesgesprek bespreken we mijn bevindingen vanuit de observatiesessies. Dan kijken we ook naar het vervolg: hoe nu verder? Welke stappen gaan we zetten? Hoe pak ik de therapie aan? Wat verwacht ik van jou of jullie? Als ouder(s) krijg je namelijk een actieve rol in de hulp aan je kind.

Hoe vaak?

Over het algemeen vindt kindertherapie om de week plaats. Daarnaast mag je (mogen jullie) natuurlijk ook regelmatig bij De Terebint komen voor tussentijdse evaluatie van de therapiesessies. We wisselen ervaringen uit. Hoe gaat het? Thuis en bij mij in de praktijk? Verloopt de therapie volgens plan? Samen helpen we je kind weer op de goede weg.

Ervaringen

Terugkijkend op mijn behandelperiode bij en rondom De Terebint noem ik het vaak “de tijd vóór en de tijd ná Marjan”. Op een ontspannen, professionele en doeltreffende manier heeft Marjan me geleerd de kracht en het zelfvertrouwen in mezelf te ontdekken en vast te houden. Wat een groot verschil met het onzekere type dat ik eerst was en wát een zegen!

Anne

Tijdens de heftige periode in mijn leven heb ik de hulp van Marjan als een enorme steun ervaren. Ze kan heel goed luisteren en onthoudt heel goed wat ik haar heb verteld. Ze laat je vooral door haar vraagstelling zelf de antwoorden vinden. Ze is integer en enorm betrokken. Ik heb meerdere mensen inmiddels aangeraden hulp bij haar te zoeken.

Margret

Marjan gaat echt de diepte in en begint bij de wortels van 'waar je tegenaan loopt'. Ik ben enorm geholpen, had veel 'moeten' in mijn leven en kan nu echt genieten van de kleine dingen. Ik was kritisch ingesteld en kan nu naar anderen kijken, zonder gelijk een oordeel te hebben.

Harold

Eén van onze kinderen zat niet lekker in haar vel en was erg angstig. Ze heeft een paar maanden bij Marjan ‘gespeeld’ en wij hebben oudergesprekken en veel opvoedingsadviezen gekregen van Marjan. We konden echt merken dat Marjan een passie voor gezinnen heeft. Ons hele gezin is meegelift op het proces van onze dochter. Wat een wereld van verschil!

Else

Interesse?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Vul hier uw gegevens in:

Praktijk De Terebint

Plesmanstraat 59 - 11
3905 KZ Veenendaal