Over de Terebint

De Terebint, praktijk voor psychosociale hulpverlening biedt hulp aan kinderen vanaf vier jaar, tieners en volwassenen en is gevestigd in Veenendaal.

Traumatherapeut, psychosociaal (kinder)therapeut, supervisor en opleider

Marjan Verkerk (1969) van De Terebint is Traumatherapeut, integratief Psychosociaal Therapeut/ Certified Transactional Analist in Psychotherapy, Gezinstherapeut, Kindertherapeut en Relatietherapeut. Daarnaast is ze geregistreerd en gecertifieerd supervisor en opleider in de Transactionele Analyse (PTSTA Psychotherapy) en is ze houder van het Europese Certificaat voor Psychotherapie (ECP). Zij verbindt zich met hart en ziel aan haar werk: jou helpen. Jou leren je pijn te hanteren, oude patronen te zien. Van daaruit kun je hernieuwde keuzes maken. Voluit gaan leven.

Helpen vanuit christen-zijn

Ieder mens is mooi gemaakt. Veel mensen, zelfs kinderen en jongeren, geloven daar niet meer in. Vanuit mijn christen-zijn is het mijn verlangen om volwassenen en kinderen te helpen dichter bij hun hart te komen. Meer te leven zoals ze bedoeld zijn. Minder zoals anderen van hen verwachten.

Levensvragen

Ik ben altijd geboeid door kinderen, jongeren en volwassenen om mij heen. Vooral de volgende vragen blijven me bezighouden:

  • Wie is die ander?
  • Waarom reageert die ander op die manier?
  • Waarom is die ander geworden zoals hij of zij?

Terebint

Een terebint is een boom die lijkt op een eik. Van oorsprong tref je deze bomen aan in de woestijn en op ruige, rotsachtige plekken. Het is goed toeven onder de terebint.
Een terebint wordt geassocieerd met kracht en standvastigheid. Hij staat bekend om zijn heerlijke, koele schaduw. Dat is te danken aan het dichte bladerdak dat altijd groen blijft.

Jij herkent nu misschien een woestijnperiode in je leven. Je hoeft niet in deze woestijnperiode te blijven, je kan weer volop gaan Leven!

Een mooiere naam had ik niet kunnen bedenken voor mijn praktijk.

Ervaringen

Terugkijkend op mijn behandelperiode bij en rondom De Terebint noem ik het vaak “de tijd vóór en de tijd ná Marjan”. Op een ontspannen, professionele en doeltreffende manier heeft Marjan me geleerd de kracht en het zelfvertrouwen in mezelf te ontdekken en vast te houden. Wat een groot verschil met het onzekere type dat ik eerst was en wát een zegen!

Anne

Tijdens de heftige periode in mijn leven heb ik de hulp van Marjan als een enorme steun ervaren. Ze kan heel goed luisteren en onthoudt heel goed wat ik haar heb verteld. Ze laat je vooral door haar vraagstelling zelf de antwoorden vinden. Ze is integer en enorm betrokken. Ik heb meerdere mensen inmiddels aangeraden hulp bij haar te zoeken.

Margret

Marjan gaat echt de diepte in en begint bij de wortels van 'waar je tegenaan loopt'. Ik ben enorm geholpen, had veel 'moeten' in mijn leven en kan nu echt genieten van de kleine dingen. Ik was kritisch ingesteld en kan nu naar anderen kijken, zonder gelijk een oordeel te hebben.

Harold

Eén van onze kinderen zat niet lekker in haar vel en was erg angstig. Ze heeft een paar maanden bij Marjan ‘gespeeld’ en wij hebben oudergesprekken en veel opvoedingsadviezen gekregen van Marjan. We konden echt merken dat Marjan een passie voor gezinnen heeft. Ons hele gezin is meegelift op het proces van onze dochter. Wat een wereld van verschil!

Else

Interesse?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Vul hier uw gegevens in:

Praktijk De Terebint

Plesmanstraat 59 - 11
3905 KZ Veenendaal